Kiritsuke utan skaft


Detta blad säljs utan skaft.
Kiritsuke (kockkniv) med 21 cm långt blad. Yoshikane har sin tillverkning i Sanjo i Japan. Knivarna karatäriseras av en relativt tjock rygg, samt extremt tunna och fina eggar. Dom skär fantastiskt bra, men är samtidigt känsliga för hårda tag. Det är en kniv som levererar prestanda på högsta tänkbara nivå. Vi rekommenderar starkt!
Kärnstål: Shirogami #2
Kappa: Järn med kurouchi nashiji finish
Tjocklek bladrot: 4 mm
Tjocklek mitten rygg: 2 mm
Bladlängd: 211 mm
Bladhöjd: 51 mm
Vikt utan skaft: 142 gram (skaft väger omkring 50-60 gram)
OBS:
Shirogami#2 är inte rostfritt. Järnkappan runt kärnstålet är inte heller rostfri.
Tänk på att alltid torka eggen torr för att undvika rostangrepp. Eftersom stålet är reaktivt kommer en patina att uppstå relativt snabbt. Om du skär i proteiner så uppkommer en blå och grön patina, medan grönsaker ger mer av en grå- och brunaktig patina.