Kiritsuke
Kiritsuke (kockkniv) med 21 cm långt blad.
Yoshikane har sin tillverkning i Sanjo i Japan. Knivarna karatäriseras av en rejält taperad rygg, samt extremt tunna och fina eggar. Dom skär fantastiskt bra, men är samtidigt känsliga för hårda tag. Det är en kniv som levererar prestanda på högsta tänkbara nivå. Vi rekommenderar starkt!
Kärnstål: SKD-11 (semirostfritt stål som härdas till 63-64 HRC)
Kappa: Rostfritt stål med nashiji finish
Tjocklek bladrot: 5 mm
Tjocklek mitten rygg: 2 mm
Bladhöjd: 52 mm
Vikt: 205 gram
Skaft: Quince wood burl med bolster i ljust buffelhorn. Åttakantig form.
OBS: SKD är inte rostfritt, även om det är väldigt rosttrögt. Kappan runt kärnstålet tillverkas dock av rostfritt stål som inte kommer att påverkas nämnvärt av fukt och råvaror. Tänk på att alltid torka eggen torr för att undvika rostangrepp. Eftersom stålet är reaktivt kommer en patina att uppstå med tiden.









