Santoku | Trade in


En handsmidd santoku från en legendarisk smed i Takefu Knife Village; Katsushige Anryu. Katsushige är idag pensionerad och har lämnat över sin del i Takefu Knife Village till Takumi Ikeda.
Detta exemplar är en trade-in, dvs en lätt använd kniv som bytts in av en kund som ville testa på något nytt. Bilderna visar den aktuella kniven.
Övergripande skick: Mycket bra
Egg: Nyslipad på natursten.
Slitage på egg: Lätt användning
Patina: Lätta spår av patina.
Kärnstål: Shirogami #2 (62-63 HRC)
Kappa: Järn i flera lager (damaskus)
Bladhöjd: 4752 mm
Vikt: 132 gram
Skaft: Red sandelträ. Åttakantig form.
Knivarna är smidda helt för hand i kolstålet shirogami#2 som försetts med en vacker damaskuskappa i 32 lager. Knivarna är mycket välsmidda. Ryggen är kraftig och smalnar av tydligt fram emot spetsen (kallas tapering). Det som också utmärker knivarna är den sk grinden, en slipning som kallas hamaguri. Det innebär att hela bladsidan slipats konvex vilket ger en egg som skär oöverträffat bra samtidigt som det ger ett bra släpp.
Ta chansen att förvärva en modern raritet från Katsushige Anryu.
Obs: Kolstål är inte rostfritt. Med tiden kommer bladet att få en vacker patina. Om bladet lämnas i väta kommer rostangrepp att uppkomma.Tänk även på att det tunna och hårda bladet kan ta skada om du hackar och skär i hårda råvaror, ben eller i fryst mat. Framför allt ska du aldrig tvinga kniven, eller göra vridrörelser.