Kockkniv
Kockkniv, gyuto, med 215 mm lång egg
Mutsumi Hinoura har skapat en kniv med rejäl tyngd, samtidigt som eggen är mycket tunn och delikat. Den kraftiga ryggen har en tydlig tapering från smidet, och den fina geometrin gör att kniven skär exceptionellt väl. Perfekt för dig som både söker komninationen av rubust känsla och ett tunt skär.
Bladets finish är nashiji kurouchi, vilket ger en rå och stilfull yta med svartoxiderad struktur. Kniven har ett åttakantigt skaft i rosewood med bolster i svart pakkaträ.
Specifikationer
-
Kärnstål: Aogami Super (ej rostfritt, men relativt rosttrögt)
-
Hårdhet: 64-65 HRC
-
Kappa: Rostfritt stål
-
Vikt: 200 g
-
Tjocklek vid bladrot: 4,5 mm
-
Tjocklek mitt på ryggen: 2,5 mm
-
Bladhöjd vid häl: 50 mm
-
Egglängd: 215 mm
-
Skaft: Rosewood med bolster i svart pakkaträ, åttakantig form.
Observera: Mått och vikt kan variera något eftersom varje kniv smids för hand.
Mutsumi Hinoura är en högt aktad smed som arbetar i den lilla staden Sanjo i västra Japan. Alla knivar varmsmids för hand, och inget blad lämnar verkstaden utan att vara sylvasst och smitt till perfektion. I denna serie används kolstålet Aogami Super, härdat till 64 HRC, ett mycket hårt kolstål som håller skärpan länge och kan slipas till rakbladsvass nivå. Hinouras knivar är mycket eftertraktade och leveranstiderna är ofta mycket långa.
Tänk på!
Kolstål är inte rostfritt. Med tiden utvecklar kärnstålet en mörkaktig patina. Kappan som omsluter kärnstålet är dock rostfritt.
Tänk också på att det tunna och hårda bladet kan ta skada vid kontakt med hårda råvaror, ben eller fryst mat.



















