Ajikataya heter en serie knivar som tillverkas i samarbete mellan sonen Mutsumi och fadern Tsukasa. Knivarna tillverkas i kolstålet shirogami#2 och finishen på bladen är bedårande vackra. Familjen Hinoura är en av de främsta smidesfamiljerna i Japan. Alla knivar varmsmids för hand och inget blad lämnar Hinouras händer innan det är sylvasst och smitt till perfektion. I serien Ajikataya används kolstålet shirogami #2 som härdas till 63 HRC. Det är ett mycket hårt kolstål som tar en rakbladsvass egg. Hinouras knivar är våldsamt populära och leveranstiden är mycket lång. Finishen på bladet kallas nashiji-kurouchi vilket är en grov och svartoxiderad yta som ger en mycket rustik och genuin känsla. Skaftet är åttakantigt och tillverkas av amerikansk valnöt med bolster i svart pakkaträ.
Har du frågor innan ett stundande köp? Ring oss gärna så hjälper vi till. Du får även snabba svar via e-post info@cleancut.se
08- 23 33 32
Vardagar 9.00 - 17.00
Vi har Sveriges största utbud av köksknivar såsom grönsaksknivar och santoku, och vi har även ett stort utbud av japanska slipstenar och brynen. Vi har alltid konkurrenskraftiga priser, bekväma betalningsalternativ och framför allt snabba leveranser! Besök oss på Hornsgatan 42 på Södermalm i Stockholm eller Ranhammarsvägen 20 i Bromma. Välkomna!
Hos oss hittar du Sveriges bredaste utbud av slipstenar och japanska kockknivar!