info@cleancut.se | 08 23 33 32                                 AAA small

8000_26
Box8
Slipa knivar på slipsten
Artikelnummer: Glass_50703_6k
Shapton glass stones

Slipsten superfin

Array
alltid fri frakt
Pris:
695,00 kr
availability
Beskrivning

En finkornig slipsten med grovlek #6000 mesh (8500 grit)

Stenen lämnar en mycket blank finish som ger ett extremt vasst resultat. Vi rekommenderar att du först slipar fram en egg med en grövre sten.


Fakta:

Grit (vanligaste sättet att mäta grovlek): ca #8500.

Mesh: 6000

Micron: 2,45

Storlek: Mått: 210 x 70 x 11 mm. Stenen kommer monterad på en glasskiva som är 5 mm tjock. Själva stenen är ca 6 mm.


Shapton glass stones är enligt många de absolut bästa stenarna på marknaden. Dom avverkar metall på ett högeffektivt sätt och stenarna är mycket hårda. Den hårda keramiken slits väldigt långsamt och behöver av den anledningen inte vara speciellt tjocka. Stenen förbrukar minimalt med vatten och är av typen 'splash & Go' som innebär att man inte lägger stenen i vatten innan användning. Istället häller man på en handflata med vatten och börjar slipa direkt.

Shapton Glass Stones tilldelar vi våra varmaste rekommendationer. Det är en suveränt bra sten. Använd den med fördel tillsammans med denna slipstenshållare:
http://www.cleancut.se/butik/knivslipning/slipstenshallare/slipstenshallare-detail


Skötselråd:

1. Skölj stenen i kallt vatten efter användning. Använd aldrig diskmedel eller varmt vatten.

2. Torka stenen med en luddfri trasa och låt därefter stenen självtorka i rumstemperatur (Låt ej torka i direkt solljus eller med en hårtork)

3. Låt ytan på stenen ligga med keramiken uppåt när den torkar, och förvara den aldrig så att den ligger an mot en annan sten.

4. Förvara stenen i rumstemperatur.

5. Om glaset skulle gå sönder, använd inte stenen mer. Glaset är dock mycket hårt och går bara sönder vid stor påfrestning.


Vad är det för skillnad på Shapton Glass och Shapton Pro?
Stenarna är relativt lika i prestanda och båda är mycket bra val, oavsett ambitionsnivå.
Båda stenarna är av typen 'Splash & Go' och kräver därför inte att man lägger dom i vatten. Det är bara att splasha på lite vatten och börja slipa. 
Shapton Glass är aningen hårdare än Pro och slits därför lite långsammare. Det är praktiskt med en hård sten då du inte behöver plana ut den lika ofta. Å andra sidan är Pro-stenen tjockare. Vi bedömer att Pro-stenens livslängd är aningen längre, men Shapton Glass håller formen bättre.
En fördel med Shapton Pro är dels att det följer med en hållare/etui samt att stenen är vändbar. Det gör att du kan använda båda sidor av stenen vilket kan vara praktiskt om du har fått ett jack i stenen eller om den har tappat formen.
För att summera kan man säga att båda stenarna håller högsta tänkbara kvalitet och är fullt jämförbara. Vilken sen passar bäst för dina behov?

Öppet köp 30 dagar
Ring Oss 08-233332
Fraktfritt över 999 kr

Stort och unikt utbud

Fri frakt från 999 kr

 

2 butiker i Stockholm

 

2 knivbutiker i Stockholm

Vi finns på Odengatan 26 samt i Bromma