info@cleancut.se | 08 23 33 32                                 AAA small

miy500
miyagoshi_set2
Artikelnummer: 500_Saga
Miyagoshi

Slipsten grov

Array
alltid fri frakt
Pris:
595,00 kr
availability
Beskrivning

Saga | En medel/grov slipsten med finhet #500. Den reparerar mindre hack i eggen och tar sig an knivar som är väldigt slöa. Stenen är även en dröm för dig som slipar kasumi och söker en medelgrov sten som täcker bra.

Mått: 210 x 78 x 28 mm
Vikt: 940 gram

Miyagoshi ligger i Kyoto i Japan. Företaget specialicerar sig på att tillverka högeffektiva våtstenar som avverkar metall i rask takt. Stenen är mycket hård samtidigt som den har en sandig känsla. Denna kombinatio är ovanlig då en sandig känsla brukar betyda att stenen är mjuk och slår sig snabbt. Så är inte fallet med Miyagoshi då stenen håller formen väldigt bra och slits långsamt. Stenen greppar stålet på ett exemplariskt sätt, nästan som gummi, och man känner verkligen hur den äter sig igenom stålet.

Det är en blötläggningssten och vi rekommenderar att du håller stenen i vatten 10 minuter innan användning. Vi har hårdtestat stenarna i ett år där vi lämnat dom i vatten i ett par månader utan negativa konsekvenser. Läs gärna mer i vår slipskola, där du även kan titta på filmer som går igenom olika sliptekniker.

 

Öppet köp 30 dagar
Ring Oss 08-233332
Fraktfritt över 999 kr

Stort och unikt utbud

Fri frakt från 999 kr

 

2 butiker i Stockholm

 

2 knivbutiker i Stockholm

Vi finns på Odengatan 26 samt i Bromma