Bunka
Bunka med 17 cm långt blad.
Kärnstål: Aogami super
Kappa: Damaskusstål i järn (ej rostfritt)
Vikt: 191 gram
Bladhöjd häl: 51 mm
Eggens längd: 169 mm
Skaft: Valnöt med bolster i svart buffelhorn. Åttakantig form.
OBS: Mått och vikt kan variera en aning eftersom kniven är smidd för hand.
En handsmidd kniv av den mycket uppskattade smeden Takahiro Nihei. Han smider sina knivar helt för hand och han använder kolstålet Aogami Super, som värmebehandlas och smids till perfektion. Nihei har studerat hos Yoshikane och man ser tydliga likheter i smidet, blad annat på den kraftiga ryggen och tydliga taperingen. Bladets överdel har svart kurouchi-finish medan den undre delen av bladet har ett vackert damaskusstål med silkeslen finish. Knivarna har en underbar blandning av vikt och tunnhet. Dom skär fantastiskt bra samtidigt som dom ligger stabilt i handen.
OBS: Kolstål är inte rostfritt! Torka kniven torr efter användning för att undvika rostangrepp på eggen.