info@cleancut.se | 08 23 33 32                                 AAA small

HINO-KR240_LRG4
HINO-KR240_LRG6
HINO-KR240_LRG9
HINO-KR240_LRG3
HINO-KR240_LRG8
HINO-KR240_LRG7
HINO-KR240_LRG5
HINO-KR240_LRG2
hinoura192
hinoura28
hinoura648
Artikelnummer: HINO-SKN250KR_LARGE
Hinoura

Kiritsuke med stort skaft

Array
alltid fri frakt
Pris:
3.295,00 kr
availability
Bladlangd Tooltip
22+ cm
Bladlängd desc
Staltyp
Aogami/Shirogami
Lager stal
3
Bladmaterial
Kolstål
Handtag
Trä
Handtagstyp
Orientaliskt
Slipning
Dubbelslipad
Beskrivning

Kiritsuke med 25 cm långt blad. Denna modell har försetts med ett lite större skaft, perfekt för dig som söker lite mer vikt och ett rejälare grepp.


Vikt: 253 gr
Tjocklek mitten av rygg: 2 mm
Bladhöjd häl: 52 mm
Eggens längd: 250 mm
Stål: Shirogami #2

OBS: Mått och vikt kan variera en aning eftersom kniven är smidd för hand.


Ajikataya heter en serie knivar som tillverkas i samarbete mellan sonen Mutsumi och fadern Tsukasa. Knivarna tillverkas i kolstålet shirogami#2 och finishen på bladen är bedårande vackra. Familjen Hinoura är en av de främsta smidesfamiljerna i Japan. Alla knivar varmsmids för hand och inget blad lämnar Hinouras händer innan det är sylvasst och smitt till perfektion. I serien Ajikataya används kolstålet shirogami #2 som härdas till 63 HRC. Det är ett mycket hårt kolstål som tar en rakbladsvass egg. Hinouras knivar är våldsamt populära och leveranstiden är mycket lång. Finishen på bladet kallas nashiji-kurouchi vilket är en grov och svartoxiderad yta som ger en mycket rustik och genuin känsla. 

Som avslutning har den tunna och fina eggen försetts med en mycket vacker kasumifinish. Kasumi är en dimmig och silkeslen finish som förhöjer kontrasten mellan det blanka kärnstålet och det utanpåliggande mjukare lagret. Det är få knivar som levereras med så vacker finish på bladet.

Skaftet är åttakantigt och tillverkas av amerikansk valnöt med bolster i svart pakkaträ.



OBS: Shirogami#2 är inte rostfritt. Kappan runt kärnstålet tillverkas av järn och är inte heller rostfri. Tänk på att alltid torka eggen torr för att undvika rostangrepp, och lägg gärna på lite olja på bladet. Det ökar lystern och håller rostangrepp borta. Eftersom stålet är reaktivt kommer en patina att uppstå relativt snabbt. Om du skär i proteiner så uppkommer en blå och grön patina, medan grönsaker ger mer av en grå- och brunaktig patina.

Öppet köp 30 dagar
Ring Oss 08-233332
Fraktfritt över 999 kr

Stort och unikt utbud

Fri frakt från 999 kr

 

2 butiker i Stockholm

 

2 knivbutiker i Stockholm

Vi finns på Odengatan 26 samt i Bromma