info@cleancut.se | 08 23 33 32                                 AAA small

KYO_all_new2
KYO_all_new1
KAKI_forging1
KAKI_forging2
KAKI_springhammer
KAKI_forging4
Artikelnummer: KYO-210GY_PVC
Kyohei

Kockkniv

Array
alltid fri frakt
Pris:
1.195,00 kr
availability
Bladlangd Tooltip
19-21 cm
Bladlängd desc
Staltyp
Aogami/Shirogami
Lager stal
3
Bladmaterial
Kolstål
Handtag
Trä
Handtagstyp
Orientaliskt
Slipning
Dubbelslipad
Beskrivning

En tunn och lätt kockkniv i kolstålet aogami#2, från smeden Kyohei. Skaftet är ovalt och tillverkas av keyaki med bolster i svart PCV. Knivarna är helt handsmidda. dom är tuna och fina i eggen, men smidet är av enklare natur, något som kan noteras på att slipfasen inte alltid är helt jämn. Det är en kniv som presterar otroligt bra, och vi rekommenderar den starkt som en instegskniv i kolstålsvärlden.

Bladlängd: 216 mm
Bladhöjd: 50 mm
Vikt: 152 gram
Stål: Aogami#2 med en kappa av järn.

Kniven smids för hand i den japanska staden Tosa. Kyohei använder kolstålet aogami#2 som han väller ihop med mjukare järn genom en process som heter warikomi. Det färdiga bladet härdas till 62-63 HRC och blir med andra ord extremt hårt och går att slipa mycket vasst. 


 OBS: Aogami#2 är inte rostfritt. Kappan runt kärnstålet tillverkas av järn och är inte heller rostfri. Tänk på att alltid torka eggen torr för att undvika rostangrepp, och lägg gärna på lite olja på bladet. Det ökar lystern och håller rostangrepp borta. Eftersom stålet är reaktivt kommer en patina att uppstå relativt snabbt. Om du skär i proteiner så uppkommer en blå och grön patina, medan grönsaker ger mer av en grå- och brunaktig patina.

Öppet köp 30 dagar
Ring Oss 08-233332
Fraktfritt över 999 kr

Stort och unikt utbud

Fri frakt från 999 kr

 

2 butiker i Stockholm

 

2 knivbutiker i Stockholm

Vi finns på Odengatan 26 samt i Bromma