Kockkniv


En japansk kockkniv, gyuto, med 21 cm långt blad
Serien Komorebi är en av våra absoluta favoriter här på cleancut, särskilt för dig som säker en kniv med mer vikt och en tydligt konvex grind.
Det har det klassiska sanjosmidet med runda former och kraftig rygg med tapering. Komorebi smids för hand i kolstålet Aogami#1 som kläds med en vacker kappa av damskusstål i järn. Finishen på det vackra damaskusbladet är relativt blank. du kan spegla dig i bladet utan problem, även om den är alltför dimmig för att kallas spegelpolerad. Det är en blank kasumi helt enkelt.
Skaftet är åttakantigt och tillverkas av red sandalwood med bolster i svart pakkaträ.
Stål: Aogami#1 med damaskusstål som kappa. HRC 63-64 (EJ rostfritt)
Vikt: 207 gram
Bladhöjd: 54 mm
Bladlängd spets till häl: 214 mm
Tjocklek bladrot: 3,5 mm
Tjocklek mitten: 2,2 mm