Kockkniv
Kategori
Kockkniv med 23 cm långt blad (mätt från spets till häl)
Stål: Shirogami#1 med kappa av rostfritt stål.
Vikt: 213 gram.
Bladhöjd häl: 53 mm
Bladrygg rot: 2,8 mm
Skaftet är åttakantigt, tillverkat av ek.
En extraordinär kniv skapad av mästaren Togashi san, en framstående smed från Sakai, Japan. Genom att använda sig av klassisk japansk smidesteknik har han skapat en klinga av absolut högsta kvalitet. Den här kniven använder kolstålet shirogami#1, vilket ger en imponerande skarp egg. För att säkerställa enkel underhåll och skydda mot rost har bladet laminerats med ett lager rostfritt stål på varje sida. Eftersom eggen är tunn kräver den omsorg, med enkel torkning efter användning och undvikande av fukt. Kniven är ergonomiskt utformad med en skön tyngd, vilket gör den lätt att hantera och den fantastiska skärpan gör den till en glädje att använda.









