info@cleancut.se | 08 23 33 32                                 AAA small

kazan_hakata_2
kazan_hakata_5
kazan_hakata_3
kazan_hakata_4
kazan_profile13
Artikelnummer: G-SN180NB_hakata
Shiro Kamo

Hakata

Array
alltid fri frakt
Pris:
1.595,00 kr
availability
Bladlangd Tooltip
16-18 cm
Bladlängd desc
Staltyp
Aogami/Shirogami
Bladmaterial
Kolstål
Lager stal
3
Handtag
Trä
Handtagstyp
Orientaliskt
Slipning
Dubbelslipad
Beskrivning

Modell: Hakata
Bladlängd: 17,5 cm
Bladhöjd: 55 mm
Vikt: 150 gram
Kärnstål: Shirogami #2 (ej rostfritt)
Kappa: Mjukt järn med kurouchi nashiji finish

Shiro Kamo 'Kazan' är ett handsmitt precisionsinstrument från ett av de största namnen i Takefu, Japan. Shiro Kamo smider fram tunna och fina klingor med väl avvägd tapering och fin balans. Den tunna eggen i kolstålet shirogami#2 tar en våldsamt skarp egg och den höga kolhalten gör kniven lätt att både bryna och slipa. Runt kärnstålet ligger ett lager mjukt järn på vardera sida. Denna kappa har försetts med svartoxiderad kurouchi och en lätt nashijifinish. Nashiji betyder päronskal på japanska och det är ett sätt att förse bladsidan med en småskrovlig och rå yta. Skaftet är åttakantigt och tillverkas av bloodwood med bolster i svart pakkaträ.

Shiro Kamo var faktiskt en av de första smederna vi lärde känna, och än idag tillhör hans knivar ett av våra mest populära knivmärken.

OBS: Shirogami#2 är inte rostfritt. Kappan runt kärnstålet tillverkas av järn och är inte heller rostfri. Tänk på att alltid torka eggen torr för att undvika rostangrepp, och lägg gärna på lite olja på bladet. Det ökar lystern och håller rostangrepp borta. Eftersom stålet är reaktivt kommer en patina att uppstå relativt snabbt. Om du skär i proteiner så uppkommer en blå och grön patina, medan grönsaker ger mer av en grå- och brunaktig patina.

Öppet köp 30 dagar
Ring Oss 08-233332
Fraktfritt över 999 kr

Stort och unikt utbud

Fri frakt från 999 kr

 

2 butiker i Stockholm

 

2 knivbutiker i Stockholm

Vi finns på Odengatan 26 samt i Bromma