info@cleancut.se  08 23 33 32

Visit our EU site   eu flag     Följ oss!   instagram faceb

  • Störst utbud av kockknivar
  • Alltid fri frakt
  • Fysiska butiker
Kundvagnen är tom
masashi_close3
masashi_close2
masashi_close1
Masashi (5)
Masashi (6)
masashi7
masashi12
masashi11
masashi9
Öppet köp 30 dagar
ring oss 08-233332
Fraktfritt inom Sverige

KockknivMasashi

Artikelnummer: MY-WP2-240
Bladlängd: 24,5 cm
Array
alltid fri frakt
Pris:
2.395,00 kr
availability
Beskrivning

Kockkniv med 24,5 cm långt blad

Bladhöjd: 54 mm | Vikt: 210 gram

Stål: Shirogami#2 med kappa av järn (ej rostfritt)

Finish: Svart kurouchi med grov nashiji-struktur 

Masashi Yamamoto är en högt aktad smed från staden Sanjo i Japan. Hans knivar är smidda helt för hand och dom håller väldigt hög kvalitet.

Ryggen har en avvägd tapering och kniven skär suveränt fint. Bladen har tilltagen höjd och eggarna är väldigt tunna och delikata. Runt kärnan av shirogami#2 stål ligger en kappa av svartoxiderat järn. Det gör kniven mycket lättslipad, särskilt för dig som löpande tunnar ur bladsidan och vill polera fram en vacker kasumifinish. Eggen levereras sylvass eftersom Masashi även är en passionerad knivslipare. Någon extraslipning behövs inte för dessa alster. 

Något som är speciellt framträdande i Masashis smide är den flacka profilen med en mycket lång flatspot. Det ger mycket distinkta skär, men kniven får svårt att hantera en gungande skärteknik. 

Skaftet tillverkas av bränd kastanj med bolster i buffelhorn. Formen är oval. 

 Detta är en riktigt fin och högpresterande kniv som vi varmt rekommenderar. Läs gärna mer om Masashi, och se bilder från vårt besök i hans smedja, september 2019.


OBS: Kolstål är inte rostfritt! Torka alltid kniven torr efter användning så att inte rostangrepp uppstår. Kolstålet kommer med tiden att utveckla en patina i olika toner. Detta är fullt normalt, emn kan poleras bort med polerpasta om så önskas.

 

Bladlangd Tooltip
22+ cm
Bladlängd desc
Staltyp
Aogami/Shirogami
Lager stal
3
Bladmaterial
Kolstål
Handtag
Trä
Handtagstyp
Orientaliskt
Slipning
Dubbelslipad

Omkring 1000 omdömen

facebook reviews2
prisjakt reviews
google reviews

Kontakta Oss

Har du frågor innan ett stundande köp? Ring oss gärna så hjälper vi till. Du får även snabba svar via e-post  info@cleancut.se

08- 23 33 32

Vardagar 9.00 - 17.00

Om Oss

Vi har Sveriges största utbud av köksknivar såsom grönsaksknivar och santoku, och vi har även ett stort utbud av japanska slipstenar och brynen. Vi har alltid konkurrenskraftiga priser, bekväma betalningsalternativ och framför allt snabba leveranser! Besök oss på Hornsgatan 42 på Södermalm i Stockholm eller Ranhammarsvägen 20 i Bromma. Välkomna!

Bildfest på Insta!

På vår Instagram publicerar vi dagligen nya bilder. Det kan handla om nya knivar, slipstenar, tävlingar eller ögonblicksbilder från vår verksamhet. Missa inte det senaste!


instalogo

Hos oss hittar du Sveriges bredaste utbud av slipstenar och japanska kockknivar!