info@cleancut.se | 08 23 33 32                                 AAA small

slippaket1_5_275
strigel_ny44
1000_shapton12
5000_shapton57
Slipkurs cleancut.se
Slipkurs cleancut.se
Artikelnummer: PRO_1_5_M_S
Shapton Professional

Slippaket | Premium

Array
alltid fri frakt
Pris: Ordinarie pris:  
1.779,00 kr
1.495,00 kr
availability
Beskrivning

Paketpris 1495 kr | Totalpris var för sig: 1779 kr 


1 st Slipsten medel med finhet #1000 från Shapton Professional. Den reparerar mindre hack i eggen och är grov nog att snabbt resa en råegg, något som snabbar på arbetet och gör slipningen rolig. Kommer i en plastbehållare som även fungerar som stenhållare under slipning. 

1 st Slipsten fin med finhet #5000 från Shapton Professional. Denna sten lämnar en blank finish och en mycket skarp egg. Kommer i en plastbehållare som även fungerar som stenhållare under slipning.

1 st Strigel i skinn. Efter slipningen avslutar du med att strigla kniven. Du blir då av med all mikroskopisk råegg som ligger och döljer skärpan du slipat fram. Obs: Skillnader i färg på strigel förekommer. Maila oss om du har särskilda önskemål om färg. Alla striglar tillverkas av högkvalitativt skinn från Tärnsjö garveri, där allt skinn är vegetabiliskt garvat.

1 st Slipmatta i silikon och glasfiber (600 x 400 mm). Den skyddar underlaget mot smuts och ser till att de medföljande stenhållarna står stabilt när du slipar.

Shapton tillverkar enligt många de absolut bästa stenarna på marknaden. Dom avverkar metall på ett högeffektivt sätt och stenarna är mycket hårda. Den hårda keramiken slits väldigt långsamt vilket gör att du inte behöver plana ut stenarna lika ofta som en mjukare sten. Stenen förbrukar minimalt med vatten och är av typen 'splash & Go' som innebär att man inte lägger stenen i vatten innan användning. Istället häller man på en handflata med vatten och börjar slipa direkt. 

 


Skötselråd:

1. Skölj stenen i kallt vatten efter användning. Använd aldrig diskmedel eller varmt vatten.

2. Låt stenen självtorka i rumstemperatur (Låt ej torka i direkt solljus eller med en hårtork)

3. Förvara stenen i rumstemperatur.


Vad är det för skillnad på Shapton Glass och Shapton Pro?

- Stenarna är relativt lika i prestanda och båda är mycket bra val, oavsett ambitionsnivå.

- Båda stenarna är av typen 'Splash & Go' och kräver därför inte att man lägger dom i vatten. Det är bara att splasha på lite vatten och börja slipa. 

- Shapton Glass är aningen hårdare än Pro och slits därför lite långsammare. Det är praktiskt med en hård sten då du inte behöver plana ut den lika ofta. Å andra sidan är Pro-stenen tjockare. Vi bedömer att Pro-stenens livslängd är aningen längre, men Shapton Glass håller formen bättre.

- En fördel med Shapton Pro är dels att det följer med en hållare/etui samt att stenen är vändbar. Det gör att du kan använda båda sidor av stenen vilket kan vara praktiskt om du har fått ett jack i stenen eller om den har tappat formen.

- För att summera kan man säga att båda stenarna håller högsta tänkbara kvalitet och är fullt jämförbara. Vilken sten passar bäst för dina behov?

Öppet köp 30 dagar
Ring Oss 08-233332
Fraktfritt över 999 kr

Stort och unikt utbud

Fri frakt från 999 kr

 

2 butiker i Stockholm

 

2 knivbutiker i Stockholm

Vi finns på Odengatan 26 samt i Bromma